Tandlæge behandlinger

Første gang du er på tandklinikken i Virum, optages en journal med generelle oplysninger, cpr-nummer, adresse, tidligere behandlinger og sygdomme, der kan have indflydelse på behandlingerne.

Tandlægen foretager undersøgelse af mundhulen, dvs. tænder, tandkød, slimhinder, tyggemuskulatur og dens omgivelser, til sidst vurderes kropsholdningen i forhold til undersøgelsesfundene.

Evt. tages røntgenbilleder, aftryk til studiemodeller og foto, såfremt dette skønnes nødvendigt. Diagnosen stilles på basis af undersøgelsen. Vi bruger tid på, at fortælle om de kliniske fund, der både kan være behandlingskrævende og ikke behandlingskrævende.

Basis behandlingsplaner også kaldet “her og nu” behandlinger udarbejdes: caries fjernes, utœtte fyldninger udskiftes, tandkødsbetœndelser og betœndelser omkring rødderne behandles, og hvis det er nødvendigt behandles problemer med kropsholdningen relateret til funktionen af tandsœttet.

Den langsigtede behandlingsplan planlægges, efter at basisbehandlingen er færdig, i samarbejde med patienten ud fra dennes ønsker, behov og det fagligt forsvarlige. Til slut udarbejdes der en prognose for tandsættet.

Den forebyggende behandling mod caries, tandkødsproblemer og vedlighold af arbejdet udføres med instruktion i mundhygiejne, tandrensninger og kontrol med passende mellemrum.

Protetiske behandlinger i form af fyldninger, kroner, broer, facader og indlæg i guld eller porcellæn udføres ud fra patientens ønsker og det fagligt forsvarlige.

Certificerede implantater, der  erstatter mistede tœnder, indsœttes efter grundig undersøgelse og planlœgning og udelukkende efter anerkendte principper uden risiko for komplikationer.

Udføres efter anerkendte principper, der mindsker risikoen for komplikationer

Tandregulering tilbydes til voksne og børn. Tandregulering er ikke blot et spørgsmål om et smukt smil, men også om et funktionelt tandsæt i et harmonisk ansigt.

Vanskelige visdomstænder fjernes, paradentosebehandlinger, rodspidsamputationer og transplantationer af slimhinde til dække af tandkødsdefekter udføres.

Henvisning foretages til specialister med andre fagområder f.eks. øre-nœse-halsspecialister, fysioterapeuter, kiropraktorer og logopœdister, såfremt det skønnes nødvendigt.